edek Posted November 20, 2018 Report Posted November 20, 2018 A więc wszystko jasne, albo raczej znak zapytaniaDzwoniłem do biura powiatowego Arimr w sprawie wniosku - Asf bioasekuracja, odpowiedzieli mi że dostali decyzję z Wa-wy że mają nie "ruszać" wniosków na ASF.Słyszałem że limit(kwota) dla Polski w pomocy de minimis na ten rok się wyczerpała !!! :0 A więc kasy za materiał kwalifikowany też nie dostanę.A w przyszłym roku...? najpierw trzeba dożyć DuzyGrzegorz 1 Quote
rolniczka_585 Posted November 21, 2018 Report Posted November 21, 2018 no dali sobie dość długi czas na rozpatrzenie wniosków a wiadomo że chodzi o końcówkę roku i brak kasy Quote
rafaello3 Posted November 25, 2018 Report Posted November 25, 2018 Sprawa de minimis jest głośna już .Minister zapewnia ,że kasa będzie i zarówno na wnioski o asf bioasekuracji ,jak i na materiał siewny mają być .Jestem pewien ,że nasz kochany rząd nie pozwoli sobie na strzał w stopę przed wyborami do sejmu . Quote
rolniczka_585 Posted November 26, 2018 Report Posted November 26, 2018 w nowym programie wnioski mają być rozpatrywane do 30.06.2019 i wtedy dopiero będą wypłacać środki. We wcześniejszym programie trzeba było jednak okazać się rachunkami, większość myślała że szybciej to pójdzie. Quote
Recommended Posts