Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Zdecydowałem się na zakup ciągnika 80-90KM, Valtra N82 lub Case CS 85 PRO. Różnica cenowa miedzy maszynami wynosi ok. 10 000. Który ciągnik wybrać, proszę o opinie.

Posted
Z tego co ja słyszałem to ciągnik Valtra uwielbia paliwo zjada jego nieograniczone ilości jest jednym z najbardziej paliwożernych ciągników na rynku. Ale to tylko ze słyszenia u nas są 2 Valtry jedna 110 km i ciąga brony polowe oraz brzucho gospodarza a druga trochę więcej pracuje. Oboje mówią ze sporo paliwa spala ciągnik.
Posted

Chce przeznaczyć ok. 180 tyś.

Valtra 175 tys. z wyposażeniem podstawowym + (pneumatyczny fotel, oświetlenie robocze i fotel pasażera)

Case 165 tyś w pełnym wyposażeniu, (rocznik 2011)

Posted

Valtra: EHR standard, Przekładnia PowerShuttle 36x36 z rewersem bez amortyzacji przedniej osi i kabiny na pneumatyce

Case: Pełne wyposażenie skrzynia Powershuttle 16x8 z rewersem, EHR,

Jest to zakup na kilka ładnych lat wiec chce aby pracował a nie non stop stał w serwisie.

Posted
Jeden znajomy na valtre właśnie N82-chodziła głownie w transporcie i ładowaczu, sprzęgło siadło po 3500mth. Inny znajomy ma case MXU100 sprzęgło niby z wadą fabryczną rozkręciło się w środku po 1200mth, do tego szwankują mu jakieś zawory czy coś podobnego. Mimo tego sobie bardzo chwali case. Trudny wybór ja nie mam wiec raczej nie doradzę. Sam musisz wiedzieć co ci bardziej pasuje. I ja bym wolał z rewersem Elektro-hydralicznym. Nie wiem jakie mają ciągnik o których piszesz ;)
Posted
Ten ciągnik będzie głównie potrzebny mi do rozsiewania nawozów, siania oraz pryskania ale i czasami do orki. Bo mam już woła roboczego wiec ten posłuży do lżejszych prac.
Posted
Witam.Radziłbym nien brać żadnego z tych ciągników ale kup MF-a jest to ciągnik uniwersalny który myślę spełni wszystkie twe oczekiwania w 100 procentach.Pozdrawiam.
Posted
A ten wół roboczy to co za ciągnik? Jak chcesz ciągnik to takich prac to kup Case JX90. Mój sąsiad ma i mówi, że maszyna jak z bajki wygodna. w miarę ekonomiczna i oczywiście prestiżowa. Valtra to jakiś wynalazek słyszałem, że dużo palą i są awaryjne a jak się zepsują to trzeba do serwisu, których w Polsce jest zaledwie kilka!!!
Posted
Mam już Valtre N101 podkręconą do 140km i jak na razie jest bezawaryjna ale myślę ze do lekkiej roboty w zupełności wystarczy mi Case, jest tańszy a silnik ten sam, oraz w pełnym wyposażeniu, dobrym rozwiązaniem jest tu osobny zbiornik od oleju hydraulicznego co pozwoli mi zalać olej taki jak w N-ce.
Posted
W grę wchodzą tylko te dwie marki, i wydaje mi się że chyba wezmę Case bo jest tańszy, w pełnym wyposażeniu w przeciwieństwie do Valtry i dostane go od ręki a Valtra dopiero pod koniec marca.