Jump to content

Recommended Posts

Posted
Przy zakupie. Przecieki przy pługu, w miejscach gdzie są wszystkie węże, siłowniki itp. Stan zużycia części ścieralnych, to zależy jaka cena bo gdy cena dobra to można się poświecić i kupić nowe części np lemiesze, odkładnice , pióra itp. Najlepiej to by było go zahaczyć i wypróbować orać czy przypadkiem odkładnice się nie otwierają przy tylko małym oporze. Te pługi maja do siebie, że zawór jakiś przepuszcza i orać nie idzie. Ja skłaniał bym się bardziej w kierunku zabezpieczeń resorowych. Ale minusem resorów jest ich waga taki pług waż dużo więcej od takich zabezpieczanych śrubami..
Posted
Witam.Pług trzeba kupować domożliwości uciągu ciągnika i jakosci ziemi.Na ziemi lekkej wystarczy pług np.Lemken z zabespieczeniami kołkowymi i jeśli nie ma kamieni.Ja mam ziemię ciężkawą poza tym kamienistą mam 4 Kwernelanda na resorze ciąga go ZETOR 120 KM.Pozdrawiam.
Posted

jesienia kupilismy Overuma na zabezpieczeniu hydr. polecam takie rozwiazanie, szczegolnie na kamienie

przemo dobrze napisal, w pelni sie zgadzam jesli chodzi o stan techniczny

przed polaczeniem radze zlac jak najwiecej oleju z ukladu, aby nie mieszac go z tym co jest w hydraulice w ciagniku, szczegolnie jesli jest to zachodni ciagnik, tam oleje sa czyste i czesto sa to polsyntetyki, wiec koszt wymiany wysoki