LILUTKA1511 Posted January 25, 2012 Report Posted January 25, 2012 Witam:)!Mam na oku pług hydrauliczny ale nie wiem jak spisują się takie maszyny i na co zwrócić uwagę przy jej zakupie. Maszyna jest używana. Quote
Ojciec Posted January 25, 2012 Report Posted January 25, 2012 A co to jest za pług hydrauliczny? nigdy o takiej firmie nie słyszałem ani o takim modelu pługa. Quote
przemo137 Posted January 25, 2012 Report Posted January 25, 2012 Pewnie chodzi mu o zabezpieczenia hydrauliczne przy pługu, ale niech on napisze czy dobrze myślę? Quote
LILUTKA1511 Posted January 25, 2012 Author Report Posted January 25, 2012 Tzn. zabezpieczenia korpusów są hydrauliczne Quote
Ojciec Posted January 25, 2012 Report Posted January 25, 2012 Dalej nam to mało mówi Podaj nam dokładnie nazwę pługa model rocznik cenę i wstaw zdjęcie. Quote
przemo137 Posted January 25, 2012 Report Posted January 25, 2012 Przy zakupie. Przecieki przy pługu, w miejscach gdzie są wszystkie węże, siłowniki itp. Stan zużycia części ścieralnych, to zależy jaka cena bo gdy cena dobra to można się poświecić i kupić nowe części np lemiesze, odkładnice , pióra itp. Najlepiej to by było go zahaczyć i wypróbować orać czy przypadkiem odkładnice się nie otwierają przy tylko małym oporze. Te pługi maja do siebie, że zawór jakiś przepuszcza i orać nie idzie. Ja skłaniał bym się bardziej w kierunku zabezpieczeń resorowych. Ale minusem resorów jest ich waga taki pług waż dużo więcej od takich zabezpieczanych śrubami.. Quote
Rendas Posted January 28, 2012 Report Posted January 28, 2012 Jak nie jesteś pewien co do zabezpieczeń hydraulicznych to może zastanów się nad zabezpieczeniami rasowanymi . Zgadzam się także z postem @przemo137 Quote
muzyk Posted January 28, 2012 Report Posted January 28, 2012 Witam.Pług trzeba kupować domożliwości uciągu ciągnika i jakosci ziemi.Na ziemi lekkej wystarczy pług np.Lemken z zabespieczeniami kołkowymi i jeśli nie ma kamieni.Ja mam ziemię ciężkawą poza tym kamienistą mam 4 Kwernelanda na resorze ciąga go ZETOR 120 KM.Pozdrawiam. Quote
izydor6280 Posted February 3, 2012 Report Posted February 3, 2012 jesienia kupilismy Overuma na zabezpieczeniu hydr. polecam takie rozwiazanie, szczegolnie na kamienieprzemo dobrze napisal, w pelni sie zgadzam jesli chodzi o stan technicznyprzed polaczeniem radze zlac jak najwiecej oleju z ukladu, aby nie mieszac go z tym co jest w hydraulice w ciagniku, szczegolnie jesli jest to zachodni ciagnik, tam oleje sa czyste i czesto sa to polsyntetyki, wiec koszt wymiany wysoki Quote
Recommended Posts