Jump to content

Recommended Posts

Posted
Mam do was pytanie, a mianowicie jaką małą prasę belującą polecacie? Najlepiej żeby dawał sobie z nią ursus C-330. Wcześniej pożyczałem od sąsiada ale chce kupić własną. Aha no i żeby była w miare tania. Nie chce nowej!
Posted

Z c-330 może być bardzo ciężko ten ciągnik ma ciężko pusta pod górkę wciągnąć a co dopiero pracować z nią ale c360 to już by śmigał aż miło

znalazłem kilka ciekawych ofert ja bym postawił na poważną markę w która specjalizuje się w zielonkach a mianowicie Claas:

Class ROLLANT 62 ( jak lin nie działa to będziesz miał nazwę to sobie znajdziesz).

moto.allegro.pl/zwijajace-class-rollant-62-i2073130950.html

moto.allegro.pl/claas-prasa-belujaca-rolujaca-claas-62-62s-export-i2069340007.html

otomoto.pl/sipma-cllas-belujaca-owijarka-A130314.html

Prasa Welger RP12

otomoto.pl/prasa-welger-rp12-A85800.html

Prasa DEUTZ FAHR GP 2.50

otomoto.pl/prasa-deutz-fahr-gp-2-50-A131424.html

Wałki muszą być wszystkie chropowate mogą być problemy z prasowaniem słomy w samo południe gdyż są to walcowe prasy ale pod wieczór lub rano z lekką rosą będzie się bardzo dobrze pracowało. Lepiej troszkę dołożyć niż potem żałować i można zawsze się targować akurat może z 1000 zł się uda obniżyć cenę.