Jump to content

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Miałem kiedyś króle ale niestety przy dzieciach to nie wypadł..... potem jest płacz i szukanie królika.....kiedyś mieliśmy przypadek, że król zamieszkał u nas w domu bo dzieci dostawały spazmów....od tamtej pory mówię koniec kropka. 

• 4 weeks later...
Posted

ja tez miałem sporo królików prawie sto sztuk bawilem się tym jak byłem mały sprzedawałem na targowisku ale w domu tak samo troche do siebie trzymałem tak raczej hobbystyczne fajne zwierzaki są króliki ale delikatne coś nie tak pojedzą i leci w ciągu dwóch dni zdycha nieraz jak przychodzi pomór to potrafi zabrać wszystkie i u mnie tak tez było kopałem tylko dołki bo jak juz widziałem że ma biegunke albo chodzi taki osowiały to wiedziałem że fiknie i podobno lubią towarzystwo szczurów nie wiem nie miałem z tym nigdy doczynienia ale ktoś powiedział że tam gdzie króliki tam i szczury wd mnie to nie możliwe biologicznie żeby się hajtały ze szczurami ale nie wiem jaka jest prawda do końca 

• 4 weeks later...
Posted

Tak to możliwe jak byłem dzieciakiem u dziadka cos takiego bylo wielki kojec w stodole a tam szczuty z królikami i młode... wiem nie do uwierzenia ale jednak...

A co do hodowli przy dzieciach to przeciez z kazdym zwierzakiem przy dzieciach ta sama sytuacja ;) Przecież zwierzak może uciec czy zginąć i tyle... dzieci nie rozumieją....

A mięso bardzo zdrowe. Ja hoduję do siebie i jestem zadowolny dzieciaki zawsze mają zajęcie bo idą im zerwać trawi itp nie siedzą przed kompem czy tv :) Pozdrawiam