topolanka123 Posted November 27, 2018 Report Posted November 27, 2018 Czy ktoś z obecnych na forum hoduje króliki? Poproszę o jakieś rady, wskazówki dla początkującego Quote
czesiek888 Posted December 13, 2018 Report Posted December 13, 2018 Jaką rasę zamierzasz hodować? Jako mały hodowca postaram coś pomóc Quote
rolniczka_585 Posted December 15, 2018 Report Posted December 15, 2018 myślę że na forum jest sporo hodowców królików. Pytanie czy ma to być hodowla hobbystyczna czy zarobkowa ? Quote
crazy333 Posted December 17, 2018 Report Posted December 17, 2018 masz jakieś swoje uprawy żeby mieć do nich pozywienie czy zamierzasz kupować gotowe pasze? Quote
Bogdan86 Posted March 25, 2019 Report Posted March 25, 2019 Miałem kiedyś króle ale niestety przy dzieciach to nie wypadł..... potem jest płacz i szukanie królika.....kiedyś mieliśmy przypadek, że król zamieszkał u nas w domu bo dzieci dostawały spazmów....od tamtej pory mówię koniec kropka. Quote
simson54 Posted April 19, 2019 Report Posted April 19, 2019 ja tez miałem sporo królików prawie sto sztuk bawilem się tym jak byłem mały sprzedawałem na targowisku ale w domu tak samo troche do siebie trzymałem tak raczej hobbystyczne fajne zwierzaki są króliki ale delikatne coś nie tak pojedzą i leci w ciągu dwóch dni zdycha nieraz jak przychodzi pomór to potrafi zabrać wszystkie i u mnie tak tez było kopałem tylko dołki bo jak juz widziałem że ma biegunke albo chodzi taki osowiały to wiedziałem że fiknie i podobno lubią towarzystwo szczurów nie wiem nie miałem z tym nigdy doczynienia ale ktoś powiedział że tam gdzie króliki tam i szczury wd mnie to nie możliwe biologicznie żeby się hajtały ze szczurami ale nie wiem jaka jest prawda do końca Quote
crazy333 Posted May 17, 2019 Report Posted May 17, 2019 Tak to możliwe jak byłem dzieciakiem u dziadka cos takiego bylo wielki kojec w stodole a tam szczuty z królikami i młode... wiem nie do uwierzenia ale jednak... A co do hodowli przy dzieciach to przeciez z kazdym zwierzakiem przy dzieciach ta sama sytuacja Przecież zwierzak może uciec czy zginąć i tyle... dzieci nie rozumieją....A mięso bardzo zdrowe. Ja hoduję do siebie i jestem zadowolny dzieciaki zawsze mają zajęcie bo idą im zerwać trawi itp nie siedzą przed kompem czy tv Pozdrawiam Quote
Recommended Posts