Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, szukam hotelu w Zakopanem, w którym mógłbym spędzić ferie zimowe z 4 osobową rodziną (dzieci w wieku 10 i 11 lat)  (minimum 3 noce). Zależy mi na położeniu w centrum, ładnym krajobrazie i atrakcjach dla dzieci. Dziękuję za każdą odpowiedź i pozdrawiam :)

Posted
jeśli coś w mojej krwi jest z górala to nie z tych gór :) matka ojca pochodziła z żywicczyzny z nad soły a ojciec matki również z tamtąd. Góry za moich lepszych czasów a raczej ich poznawanie to podstawa :)
Posted

kity, nie kity ale jak tobie zabrali to sie użalasz, mnie jak zabrali to mam więcej.

Niczyjego nie rusze i jak ktoś ma miedze jak z obrazka to tak jest, ale jak ktoś usiłuje mi zabrać to sobie na to nie pozwole. Zawsze robie fotki a jeśli komuś nie pasuje to wytyczenie geodezyjne i graniczniki, i mam kilka granic wytyczonych przez geodete i zaakceptowanych przez obie strony.

Na jednej działce chłop oddał 3.5 metra . I to nie kity.

Posted

czy się użalam może tak to odbierasz,ja mam dwie działki orne reszta to łąki, na łąkach granicę trudno dostrzec natomiast na ornych są  ustalone przez mojego ojca więc jeśli ktoś usiłuje je niszczyć też staram się protestować bo przecież za granicę dostałam od sąsiada pod oko i broniąc granicy musiałam usiąść przed koparką , płacz i lamenty dają niewiele

Posted
no właśnie, płacz i lamenty... Swojego cza bronić i ja to robie. Jeśli sąsiad stargał granice a w drugim roku całkiem zaorał i powiedział że ja mu zaorałem to stąd te dwie skiby, nie zamierzam nikomu nic zabierać, ale jestem cięty jak mi ktoś usiłuje odebrać.
Posted

i znowu odbiegliśmy od tematu ; 

enshrined

Nowy

Napisano 03 grudzień 2018 - 20:15

Witam, szukam hotelu w Zakopanem, w którym mógłbym spędzić ferie zimowe z 4 osobową rodziną (dzieci w wieku 10 i 11 lat)  (minimum 3 noce). Zależy mi na położeniu w centrum, ładnym krajobrazie i atrakcjach dla dzieci. Dziękuję za każdą odpowiedź i pozdrawiam  :)