Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć mam problem otóż wyskakuje mi 4 bieg w c330 i chciałem wymienic sprężynke ale gdy przesuwam suwak ta kulka powinna wylecieć a ona siedzi bardzo ciasno.Próbowałem magnesem ale nic z tego . Proszę o pomoc.Dziękuje pozdrawiam.

Posted
to dlatego ci wyskakuje, z pewnością się zanitowała, musisz wydłubać na siłe ale pewnie nowa też wpadnie i nie będzie poprawnie pracować. zużyte elementy wymienia się w kompletach.
Posted
W ruskim jak Nie mogłem dobrać odpowiedniej kylki(jakiś dziwny rozmiar ,a stare były już kwadratowe) to powierciłem większe otwory na nowe kulki I po problemie a że kulki większe to sprężynka mocniej przyciska ,nie wiem czy w c330 tak się da ale zawsze jakiś pomysł ,z kulką kombinuj
Posted
Vademecum to co wyjdzie że mam wymienić całą skrzynie cos to trzeba zrobic inaczej a gdybym jakos to kulke wydubal to czemu niby nowa nie bedzie pracowac przeciez wejdzie jak i ta stara i powinno byc dobrze.
Posted

np. dla jednej zębatki nie wymieniasz całej skrzyni, robert ci napisał co zrobić.

Możesz wymienić wodzik i kulke a nie odrazu całą skrzynie, gorzej jak cza będzie więcej rozebrać niż pokrywe. Jak wyjmiesz kulke to zobaczysz co z kulką i otworem, jak wymontujesz cały element to łatwiej wyjmiesz kulke a i otwór możesz naprawić przez nawiercenie, i pewnie zwykłym wiertłem nie nawiercisz. Więcej opcji nie widze.

Posted

chcesz wymienić kulkę , ale jak ci się biegi nie zakleszczają to może być wyrobione sprzęgło kłowe  na wałku i zębatce chodzi o coś takiego2041497600_1351014726_thumb.jpg

lub krzywe czy wyrobione widełki przez co zębatka nie wsuwa się do końca

śruby kontrujące widełki z ośkami nie są czasem poluzowane ?? widełki nie bujają się się na ośkach ??

jak już chcesz wymienić tą kulkę to popuść te śrubki cofnij ośki w kirynku tylnego mostu i kulkę wypchniesz , a kanał możesz poprawić pilnikiem okrągłym,  nie koniecznie trzeba rozwiercać

Posted

ech , żle ci napisałem, w ciapku kulka musi wyskoczyć do góry , zapewne kulka idzie w dół jak ją naciśniesz a nie chce wyskoczyć bo się przynitowała w obudowie jak napisał vademecum , 

pilnik okrągły np od ostrzenia łańcucha piły zeszlifuj  końcówkę w kształcie trójkąta , wsadz od góry i  oskrob krawędzie ew . wiertło idealnie pasujące do kanału i rękami poprawić nie wiertarką