Skocz do zawartości

Zdjęcie

Grzechy rolników - temat delikatny, ale co tam.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#21 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 21 styczeń 2019 - 13:36

https://zaq2.pl/video/tyzq

polecam gorąco, 

• 0

#22 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 21 styczeń 2019 - 15:32

https://www.kierunek...j,4880,art.html

https://sprzedajemy....8e55-nr54049191

• 0

#23 Opel

Opel

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 77 postów

Napisano 24 styczeń 2019 - 05:55

Nie zapomnij od niej odprowadzić VATu jak już ją sprzedaż.
  • 0

#24 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 30 styczeń 2019 - 22:41

a ty kupił byś taką działkę ? obkopaną jak będziesz kiedyś przejazdem zapraszam możesz obejrzeć droga nad lasem działka ogrodzona wśród wyrobisk z zawodnionym dnem

• 0

#25 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8630 postów

Napisano 30 styczeń 2019 - 22:56

niestety, działka stracona.
  • 0

#26 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 03 luty 2019 - 17:47

https://dzienniklodz...ady/ar/13302015

Klauzula informacyjna dot. przetwarzania danych osobowych transmisja i utrwalanie obrad sesji Rady Miejskiej w Wieluniu

https://www.bip.um.w...754?version=1.0

ale trzeba po pierwsze było mieć internet , po drugie trzeba było wiedzieć o takich sesjach a po trzecie Jodłowca to nie dotyczyło w końcu po czwarte miałam matkę tuż po udarze więc oprócz rodziców nic mnie nie obchodziło 

a to ciekawostka ,kto o czym nie wiedział

ja informację o firmie pozyskałam po podziałach działek  od 145 do 148 z EKW czyli ksiąg wieczystych a o takiej możliwości dowiedział się przypadkiem od kumpla

ostatnio dowiedziałam się że nie mam żadnych szans w walce ponieważ przedsiębiorcy mają kasę i..............

• 0

#27 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 03 luty 2019 - 18:17

w 2016 r odwiedziliśmy biura posłów 2 partii w 2016 r w maju dostaliśmy odpowiedź od jednego w 2016 r w ciągu 7 dni zamęczono mi ojca w Wieluńskim szpitalu

http://orzeczenia.ns.../doc/1D3B977535

II SA/Łd 235/17 - Postanowienie WSA w Łodzi

• 0

#28 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 05 luty 2019 - 10:36

obszar wiejski w gminie Wieluń obejmuje tylko studium i  wyobraźcie sobie że mimo że wiedziała władza o tym że będą budować drogę nikt nie zadbał o to żeby  mieć jak inne gminy jak np . mała gmina Czarnożyły powiat Wieluń wyznaczone działki  czy  Lubojenka  złoże pod Częstochową udokumentowane wcześniej ,

istniało w Wieluniu złoże zaznaczone a było to Urbanice i ono faktycznie było naniesione w studium,

u nas  zrobiono tak jak zrobiono rozkopano działki  a  potem naniesiono je w studium a moją działkę zaznaczono w eksploatacji powierzchniowej ale zapomniała władza ją objąć terenem górniczym, czy aby zapomniała? nie wiem

kłamano mi prosto w twarz , robiono w urzędzie wielkie oczy gdy  byłam się pytać dlaczego jacyś ludzie latają po moim polu i grzebią i czy  mogą  tak wejść bez mojej zgody?,wyciągano informację skąd to wiem

o PRDiM pozyskałam pierwsze dane z KW-ksiąg wieczystych bo facet nie chciał mi powiedzieć z jakiej jest firmy było to po podziale działek 145........

gdyby nie cyrki jakie sąsiedzi odstawili pod koniec czerwca 2014 r żyła bym w przekonaniu że sąsiedzi z dz 143/2 działkę sprzedali bo tak roznosiła po wsi pani W i rodzina jej matki konkubenta,

pytano mnie się czy to prawda? nie wiedziałam ale wiedział o tym jej  pracodawca , radny powiatu zdaje się od 2005 r i prywatnie mąż ciotki mojej sąsiadki(o tym wiem od mieszkańców wsi)

z którym pani W rozstała się tuż przed całą akcją poszukiwawczą piasku

do 2010 r gminy obowiązkowo musiały zaznaczać tereny i obszary górnicze pod plan to dawało właścicielowi działki ochronę

natomiast dziś według uznania burmistrza i rady albo chcą albo nie zostajesz bez praw jak się zna kolesiostwo lub jak ktoś chce zarobić na twojej dupie lub dostać przysłowiowy stołeczek to robi dokładnie to co zrobiono w Jodłowcu  i wierzcie mi wszyscy mają cię gdzieś w głębi ..............

nie każdy ma takie plecy jak moi sąsiedzi, oszustwo stało się faktem w ewidencji zazanaczono to jako Ws-wody powierzchniowe stojace nie wiem dlaczego  nie Wsr -staw chyba tylko dlatego

żeby różniły się nazwą bo jak widać na zdjęciu z arimr obydwie dziury były kopane w jednym czasie tzn . od 2015 do 2016 r

pojawił się w nowelizacji ustawy 2019r zapis 

Wyłączono stosowanie przepisów u.k.u.r. do nieruchomości rolnych:

- w których grunty, oznaczone w ewidencji gruntów i budynków jako grunty pod stawami rybnymi, stanowią co najmniej 70% powierzchni

nieruchomości,

czyli panowie SS którzy wydobywali dotychczas piasek pod budowę obwodnicy Częstochowy na złożu Lubojenka  dają nogę z Jodłowca     to po to mi zamęczono ojca żeby przysłani przez władzę przedsiębiorczy przedsiębiorcy zmeliorowali mi działkę ? 

panowie SS pochodzą z Olewina i jeden z nich chodził do szkoły do Sieńca więc......... i nawet się chwalił że zna z mojej miejscowości i Sieńca ludzi   a ja i moi sąsiedzi wszyscy chodziliśmy do tej  szkoły różnica podstawowa  (okres kiedy) pan S kogoś mi przypominał więc zapytałam się o jego personalia 

• 0

#29 Opel

Opel

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 77 postów

Napisano 05 luty 2019 - 11:41

Czytam te twoje informacje i śmiem twierdzić że sporo nerwów cię to kosztowało i jak widać nadal emocje sięgają zenitu. Dobra rada, odpuść, bo czuć po wpisach że zwariujesz od rozbierania tego na czynniki pierwsze. Proponuję odciąć się od tego bo nerwica tylko czeka. Zdrowia.
  • 0

#30 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 05 luty 2019 - 12:39

to przez wzgląd na pamięć  ojca nie będzie nikt wycierał mordy naszym nazwiskiem , są winni tego przekrętu wiesz że do dziś nie dostałam płatności z tytułu pielęgnacji zalesienia

wiesz śmieją się tu w okolicy ze mnie bo przechodzą takie numery ostatnio o których ty ani ja nigdy byśmy nie pomyśleli a to wystarczy mieć pomysł a później dzięki układom go realizować i pieniążki na kontach i to spore

• 0

#31 Opel

Opel

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 77 postów

Napisano 05 luty 2019 - 13:07

To zgłoś to do prokuratury
  • 0

#32 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 29 grudzień 2019 - 19:52

Witam ponownie 

o mojej sprawie wiedzą wszyscy od WIELUNIA ,ŁODZI aż po WARSZAWĘ -wiecie wy czytający to forum  - , radni gminy i starostwa Wielunia , Pan Prezydent Polski  i ponoć sam Pan Prezes  Kaczyński o całej sprawie słyszał więc ..........

ale ja nie o tym mam dla was artykuł ku przestrodze; 

https://www.rp.pl/Fi...-pieniezne.html   

i po wpisach na waszym forum skontaktował się ze mną POSEŁ wypowiadający się    w tym filmiku ,        i zaoferował swoją pomoc                                  niestety nic

a dziś?????????????????????????????????????  i dobra od niego rada ;nie idź do sądu - podstawa BIDA i każdy cię sprzeda

i dziwny żal że SĄD mimo wszystko przyznał mi rację i stanął po mojej stronie 

• 0

#33 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 29 grudzień 2019 - 20:45

stronie słabszego i nie mówię o ostatniej sprawie gdzie przecież wśród orzekającego  składu sędziowskiego WSA Łódź znalazła się 

https://www.rp.pl/Se...ch-sedziow.html i sprawę z Gminą przegrałam  a na kontynuowanie walki o sprawiedliwość nie miałam pieniędzy gdyż zabawiano się ze mną  w Sądzie Cywilnym w Wieluniu gdzie musiałam opłacić prawnika walcząc z trójką przeciwników wspieranych przez Wieluńską Władzę 

• 0

#34 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 10 październik 2021 - 20:28

dzień dobry czytającym to forum

od ostatniego wpisu minęło trochę czasu , nie mogę znaleźć tematu ;NURTUJĄCE PYTANIA ale niech tam

opowiem wam co przytrafiło mi się w ostatnim roku ;

Budowali u nas na wsi światłowód facet który roznosił dokumenty zaczepił mnie 3 razy ,oczywiście nie wchodził na podwórko bo mam brame zabezpieczoną łańcuchem i kłódką  o powodach pisałam najpierw wizyta cyganów itd ,przechodząc do meritum sprawy

1raz facet skłamał a gdy zapytałam się o to co się stanie jeżeli zakaże mu wejścia na posesje  i zawieszenia światłowodu na słupie energetycznym oczywiście wyjaśniłam dlaczego,odpowiedział;wejdziemy na posesje dostając 2-godzinne wywłaszczenie od STAROSTY, czy coś takiego istnieje nie mam pojęcia 2raz kręciłam się po podwórku facet znów się zatrzymał zapytał się czy coś się u mnie zmieniło ja odpowiedziałam że nie -pojechał

3raz oczywiście mi się ponownie przedstawił z nazwiska i funkcji ja że stałam dość daleko od niego nie dosłyszałam połowy co gadał gdy się zbliżyłam zapytał czy coś się zmieniło ja powiedziałam że nie i zaczęło się straszenie ; że może SĄD ale sam stwierdził na sąd za późno ale zaczął robić zdjęcia  a później że przyjedzie PODNOŚNIKIEM ponieważ mi się trochę spieszyło bo jechałam do sklepu odpowiedziałam mu żeby mnie nie straszył bo byli już tacy co mnie straszyli i koniec rozmowy (rozmowie przysłuchiwał się zięć sąsiadów z Raduczyc) gdy przyjechałam ze sklepu pojawił się pod bramą kolejny człowiek z tej firmy wyjaśniłam jakie są moje obawy i doszliśmy do porozumienia że pod światłowód będą wstawione 2 słupy a później światłowód z drugiego słupa trafi na słup energetyczny i pójdzie do sąsiadów niestety linia idzie zbyt blisko domu co uniemożliwiło by remont dachu i wszystko było na dobrej drodze na koniec człowiek ów powiedział że gmina musi jeszcze wyrazić zgodę; ja się nie wtrącałam ,ponieważ przed pociągnięciem światłowodu facet z który mnie straszył przeprowadził 2 godzinną rozmowę ze sąsiadkami koło ich bramy którym wyjaśniał że światłowód koło mnie pójdzie słupami widziałam jak pokazywał i oni mnie też widzieli właściwie był to chyba wywiad środowiskowy bo po jego udzieleniu efekt był taki że słupów nie ma przyłącza nie ma  GMINA SIĘ NIE ZGODZIŁA mnie pominięto  geodeta który nanosił dane po przekopie cieszył się jak małe dziecko odpowiadając mi że mnie  nie ujęto przekopali się rowem nad wodociągiem na który moi rodzice sprzedali krowę żeby mieć pieniądze na na jego dociągnięcie ale co to kogo obchodzi ,czyli sąsiedzi mają przyłącza a ja nie kolejny raz potraktowano mnie jak polskiego śmiecia tylko wcześniej gdy rządziły  PSL i PO teraz za PIS

powiem wam nigdy nie usłyszałam ;spójrz pani w dokumenty zastanów się co o tym myślisz i mi powiesz BO NIGDY ICH NIE DOSTAŁAM

jedyne co znalazłam stronę innej gminy i wysłałam zapytanie w mejlu;

• 0

#35 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 10 październik 2021 - 20:40

BUDOWA ŚWIATŁOWODÓW NA TERENIE GMINY GOSTYNIN
profile_mask2.png

profile_mask2.pngzapytałam o dokumenty z 2021r oto odpowiedź;

Dzień dobry

Zapytaj NEXERĘ

do mnie
cleardot.gif

W celu weryfikacji możliwości podłączenia, uprzejmie prosimy o przesłanie adresu, którego dotyczy zapytanie.

Pozdrawiam

Zapytaj NEXERĘ
niedz., 3 paź, 18:40 (7 dni temu)

do mnie
cleardot.gif

szkoda że dokumenty mogłam obejrzeć w internecie i pozyskać informację też

i jeszcze jedno czy na decyzję gminy nie miała wpływ wizyta 1 września 2021r w Wieluniu ale o tym dowiecie się w internecie

• 0

#36 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 24 październik 2021 - 10:01

https://pl-pl.facebo...553616354825228

• 0

#37 Viver

Viver