Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, czy ktoś wie, czym są  związane ciągłe awarie w obsługach programów do rejestracji zwierząt, do składania wniosków o dopłaty i wiele innych? Czy w Polsce są ludzie, którzy by mogli coś dobrze prowadzić bez awarii?

Posted

Poglądów nie zmieniłem, ale trzeba coś robić żeby nasi rządzący zaczęli coś robić żeby to rolnik dostał godziwą zapłate za produkcje. Teraz jest walka o cene i ciągłe kombinacje .

Ja poległem jak żywiec z ponad 6 zł/kg poleciał na poniżej 3 zł/kg

Stado w cyklu zamkniętym ponad 300 sztuk przestało istnieć, jak i pieniądze w nim.

Już kilku doradców mnie odwiedziło żeby wznowić hodowle, za kredyt.....

Posted

Masz możliwości i chęci to może dogadaj się z jakimś przetwórcą i wejdż z nim w udziały byś mógł również kontrolować firmę i czerpać zyski. kiedyś miałem do czynienia z branżą mięsną (zaopatrzenie) i wielu padało bo zaczeli w dobrych czasach, obsługiwali lokalne rynki a potem  brakowało im pomysłu jak wspinała się konkurencja, albo udławili się pierwszym milionem

Doradcy chcieli ci pewnie co najwyżej kredyt sprzedać.

Posted

Już nie jestem zainteresowany hodowlą, ale są inni którzy nie mają wyjścia z tego marazmu.

Sam kolego, jak piszesz masz problem wydawało by się z banalną formalnością zgłoszenia i to jest twój czyli rolnika problem.

Produkcja towarowa powinna poczekać jakieś 20 lat, a rolnictwo nie może być przykrywką bezrobocia.

Posted

Już nie jestem zainteresowany hodowlą, ale są inni którzy nie mają wyjścia z tego marazmu.

Sam kolego, jak piszesz masz problem wydawało by się z banalną formalnością zgłoszenia i to jest twój czyli rolnika problem.

Produkcja towarowa powinna poczekać jakieś 20 lat, a rolnictwo nie może być przykrywką bezrobocia.

Powiadali ludzie, że w czasach PRL rolnictwo miało się dobrze a ceny stabilne i sezonowe.    Dziś - PRL czyli  Plajtuj Rolniku Leniwy " bo twój nędzny trud jest wysokim zmianom w ustroju niegodziwy ". Ceny masz na szali wagi,  im cięższy świniak i grubsza okrasa, tym głupi twój trud bo mniejsza jest kasa.